Biota Lacto
Biota Lacto en/of Biota Lacto Ferment kopen
Eenvoudig zelf melkzuurbacteriën kweken met de Biota Lacto Activator.
Biota lacto:
Melkzuurbacteriën zijn bacteriën uit de groep Lactobacillus en produceren Melkzuren. Deze bacteriën hebben per definitie niks te maken met Melk, maar de naam van het zuur en het bekendste gebruik het bewerken van melkproducten als yoghurt en het maken van zuurkool.
De zuren, die zij produceren hebben we melkzuren genoemd, maar ze produceren veel meer stoffen die zeer nuttig zijn bij het biologisch evenwicht en de afbraak van organische stoffen in water.
Zo worden onder meer de volgende enzymen geproduceerd zoal Amylase, Phytase, Protease en Lipase. Deze helpen mee bij de afbraak van eiwitten, in de vijver eiwitten van organisch materiaal.
Ook maken lactobacillen stoffen aan die pathogene (ziekmakende) bacteriën remmen of doden. Bacitracin, reuterin, zijn 2 stoffen die door bacteriën worden aangemaakt die antibacterieel werken.
De melkzuren hebben een ongunstige werking op de groei van pathogene bacteriën.
Tijdens het kweekproces in de activator worden alle voor de vijver nuttige stoffen aangemaakt. Met behulp van de juiste voedingstoffen speciaal geselecteerde bacteriestammen worden tijdens dit proces enzymen, antibiotische stoffen, en melkzuren gemaakt. Deze voegt u na activatie toe en deze kunnen hun werk gaan doen.
Navullingen Biota lacto kopen
De navullingen voor de BiotaLacto zijn bij ons verkrijgbaar om 50.000 liter tot zelfs 1.360.000 liter water te behandelen. Met een maatschepje kunt u de benodigde hoeveelheid Lacto toevoegen. U hoeft het product dus niet in 1x op te maken.
Biota lacto Ferment kopen (nieuw)
Melkzuur bacteriën voor direct gebruik, een bacterieel onderhoudend product, ter verbetering van de waterkwaliteit en de gezondheid van koi en siervissen.
Wanneer Biota lacto Ferment gebruiken
Te gebruiken bij:
- Bacteriële problemen bij vissen
- Verwondingen van vissen
- Organische belasting
- Te hoge bacteriële druk
- Nitriet
Ter verbetering van de waterkwaliteit o.a. bij nitriet problemen, en gezondheid van de vissen. Melkzuurbacteriën zijn ook te gebruiken bij het voorkomen en herstellen van bacteriële problemen bij Koi, veroorzaakt door Aeromonas en Pseudomonas. Melkzuurbacteriën kunnen worden ingezet om diverse processen te ondersteunen, bij nitriet, alg groei, en organische belasting. Ze kunnen negatieve bacteriële druk in water verlagen, en zorgen voor een snelle genezing van huid beschadigingen (opbouw van nieuwe huid).
Dosering: opstart 50ml/1m3, onderhoud 25ml/1m3, iedere 14 dagen of na waterverversing.
Bij bacteriële problemen en wondgenezing 5-7 dagen 50ml m3 gebruiken.
Ingrediënten:
Lactobacillus, acidophylus, bulgaricus, casei, plantanum, farciminis, brevis, delbrueckii, bucneri, vit B12, enzymen, lymnozyme melkzuren, granen en water.
Na opening beperkt houdbaar, gekoeld max 4weken.